Društvo

На Торлаку до краја године још 2,5 милиона доза Спутњика В

СрбијаРеално/БЕОГРАД/27.11. – Вакцинација је једино решење у борби против вируса корона, а свако противљење борби против ове заразне болести само ће отежати пут до победе над пандемијом.

На Институту “Торлак” до сада је произведено 1,5 милиона доза Спутњик В вакцина против вируса корона, а план је да се до краја текуће године произведе још 2,5 милиона доза прве и друге компоненте те вакцине, изјавила је директорка Института др Вера Стоиљковић.

Kако је др Стоиљковић навела у интервјуу за Блиц, у Институту се надају наставку сарадње са руским партнерима, али и њеном проширењу.

– Даљи ток епидемије одвијаће се у зависности од повећања броја вакцинисаних, јер за сада, а претпостављам и убудуће, вакцинација ће представљати једино решење у борби против ове болести, уз истовремену примену епидемиолошких мера- казала је др Стоиљковић одговарајући на питање новинара.

Kако је додала, вакцинација је једино решење у борби против вируса корона, а свако противљење борби против ове заразне болести, па и путем пропагариња невакцинисања, само ће отежати пут до победе над пандемијом.

На питање да прокоментарише то што влада велико интересовање грађана за “нашу” вакцину, др Стоиљковић истиче да грађани имају дугогодишње поверење у производе Института “Торлак” што даје сатисфакцију и руководству Института.

Др Стоиљковић каже да је осим вакцине против вируса корона, Институт “Торлак” за предстојећу сезону грипа произвео ставио на располагање грађанима Србије и 200.000 доза вакцине против грипа.

– План је да у ближој будућности проширимо погон за производњу вакцине против грипа, као и да обновимо и унапредимо комплетне производње постојећих фармацеутских производа у Институту – каже др Стоиљковић.

Back to top button