Politika

НАДА: Председник да врати Скупштини спорне законе

СрбијаРеално/БЕОГРАД/28.11 – Кандидат за председника Србије испред Српске коалиције НАДА и председник ДСС Милош Јовановић осудио је, како је наведено у саопштењу коалиције, јучерашње насиље на улицама Србије.

“Ниједна одлука, ниједан закон не могу у потпуности бити ваљани ако су донети без претходног сучељавања различитих мишљења и одговарајуће јавне расправе”, истакао је Јовановић, речено је у саопштењу.

Коалиција НАДА сматра да би председник Републике требало да искористи право из члана 113. Устава Србије и врати Скупштини на поновно одлучивање спорне правне акте, на првом месту Закон о експропријацији, преноси Тањуг.

Истовремено Заједно за Србију (З ЗС) и Отворена грађанска платформа АКЦИЈА у данашњем саопштењу наводе да је човек, за кога кажу, да је јуче зауставио багер у Шапцу ноћас ухапшен и да му је одређено задржавање од 48 сати и траже укидање притвора за њега и захтевају привођење возача багера, као и привођење особа које су, како тврде, палицама и чекићем напали грађане који су протестовали у Шапцу.

Back to top button