Srbija

Надам се повољнијим ценама руског гаса за Србију

СрбијаРеално/Београд/22.02.22. – Председник Александар Вучић изјавио је данас да ће и Србија бити у проблему ако руски гас у Европи буде 2.000 долара за 1.000 метара кубних, али да ће свакако наша земља боје проћи од других и да се нада повољнијим ценама у договору са Русијом.ж Вучић је тако одговорио на питање новинара како коментарише то што је Дмитриј Медведев данас поручио ЕУ да ће плаћати гас 2.000 долара.

Не могу да кажем да је то добро за нас, рекао је Вучић и додао да ће свакако гледати да се умање наши проблеми у светској кризи.

“Знате када предстоје неке изборне кампање и годину дана до избора, онда поједини испуњавају захтеве свима и додворавају се свакоме и на свачији безобразлук одговарају позитивно. Мене то не занима, не могу да кажем да је то фантастична вести и да ћемо ми да дожимо бољитак због тако велике кризе..”, рекао је Вучић. Председник је поручио да грађани Србије не треба да брину.

“Учинићемо да буде мања криза него у другим земљама. Ипак, 2.000 долара за гас би за нас било неиздрживо. Надам се да ћемо постићи повољнији договор”, рекао је Вучић.

Истакао је да не зна ко би у Европи могао да плати тако високу цену гаса, као и да је гас из других извора само празна прича, пошто тако може да се надомести само део потребних колицицна гаса.

“Одмах да вам кажем, за нас би то било апсолутно неиздрживо. Тако да се надам да ћемо постићи неки повољнији договор. Не знам ко то у Европи може да плати. Али, без руског гаса они не могу. То што ће танкерима да довозе ЛНГ – течни природни гас, то је празна прича, пошто може да се надомести тек део потреба. То могу да причају неком неискусном ко је тек пола године на власти или слуша те бајке. Знам добро колико има и ког гаса и одакле, и шта има у Александрополису и шта има у гасоводу ТАП и ТАНАП…”, напоменуо је Вучић.

Председник је додао да Србија сада има и најјефтинију струју у Европи.

Kаже да ће и вечерас када заврши обавезе у Монаку, пре одласка у Шпанију, поново да се бавити тиме шта још може да се уради како би се наша земља додатно осигурала у кризи.

Има безброј проблема, али радимо напорно и спремамо се за све, поручио је Вучић.

Back to top button