DruštvoIzdvojene vesti

Најновије информације о коронавирусу у Србији

СрбијаРеално/БЕОГРАД/19.11. -У последња 24 сата од последица заразе преминуле су 53 особе.

На болничком лечењу, према последњем пресеку, налази се 6.314 пацијената, од којих је 240 прикључено на респиратор.

Од почетка епидемије у Србији су на коронавирус била позитивна 1.225.242 узорка, а тестирана су 6.637.903. До сада су од последица заразе преминуле 11.062 особе. Проценат смртности је 0,9 одсто, наводи се на сајту covid19.rs.

Дигитални зелени сертификат компатибилан са ЕУ правилима од данас је доступан грађанима Србије, путем портала е-Управе. Директор Канцеларије за ИТ и е-Управу Михаило Јовановић рекао је да ће током викенда бити пуштене две мобилне апликације – за очитавање кју-ар кода и чување података о сертификатима.

„Попуњавају се само основни подаци који се односе на то који је број пасоша, где је издат и мејл где желимо да нам стигне дигитални зелени сертификат. Сагласимо се да Институт за јавно здравље обрађује податке и поднесемо захтев“, појаснио је Јовановић за ТВ К1.

Од понедељка, 22. новембра, у свим основним и средњим школама на територији Србије ученици ће похађати наставу по првом непосредном моделу, што значи да ће сви ученици бити у одељењу, рекао је за РТС помоћник министра за предшколско и основно образовање Милан Пашић. Још нема одлуке о распусту рекао је.

Back to top button