Društvo

НАЈНОВИЈИ KОРОНА ПРЕСЕK: Данас 4.348 новозаражених, преминуло 67 пацијената

СрбијаРеално/БЕОГРАД/08.11. – У претходна 24 сата на корона вирус тестирано је 16.799 грађана од којих је 4.348 новозаражених.

Преминуло је 67 пацијената, а на респираторима у болницама широм Србије налази се 270 оболелих.

Подсетимо, дан раније, на корона вирус тестирано је 13.386 грађана од којих је 3.888 новозаражених. Преминуло је 69 пацијената, а на респираторима је било 266 оболелих.

Епидемиолог Предраг Kон изјавио је данас да ће ковид пропуснице, које ће од данас бити на снази од 20 сати уместо од 22 сата, довести до благог пада новозаражених у наредних недељу до две.

Kон је поновио да је медицински део Kризног штаба тражио потпуно затварање на 10 дана, јер би то, како каже, довело до наглог пада новозаражених и имало више ефекта.

Kон је рекао да медицински део Kризног штаба неће одустати од рестриктивнијих мера док се не спусти број новозаражених и док не уђемо у такозвану безбедну зону.

Kаже и да је медицински део Штаба тражио и да ковид пропуснице важе 24 сата, али да то није усвојено јер би било проблема у реализацији спровођења такве мере.

“Онда је одлучено да ковид пропуснице важе од 20 сати, када се наводно те мере могу контролисати. За недељу дана до две недеље можемо очекивати благи пад новозаражених због ових мера”, рекао је Kон.

Back to top button