DruštvoIzdvojene vestiKultura

Najomiljeniji Madonin saradnik ponovo na Beogradskom festivalu igre!

SrbijaRealno/Beograd/20.12.23. – U okviru 21. Beogradskog festivala, Kompanija igre Opere Geteborga donosi neverovatan komad koji potpisuje koreograf Damjan Žale.

Planetarna muzička zvezda Madona obožava ovog francusko-belgijskog koreografa i izvođača, koji će na 21. Beogradskom festivalu igre predstaviti  apsolutni pozorišni hit “Proklizavanje”, i to 9. i 10. marta u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu.

Kao tinejdžer u Briselu, Damjan Žale je bio inspirisan nastupima i igrom najpoznatije pop ikone Madone. Kada ga je Madona kontaktirala, skoro 30 godina kasnije, sa ponudom da bude koreograf  i kreativni savetnik njene prve pozorišne turneje ikada „Madam X”, za njega je to bila ponuda koja se ne odbija, a turneja je po svim kritikama bila jedna od Madoninih najboljih.

Poslednjih nedelja, Madona iznova osvaja koncertne dvorane širom sveta, sa svojim timom u kojem Damjan Žele ima veoma važnu ulogu.

Inače, Žale je tokom svoje karijere često sarađivao i sa Marinom Abramović, a milioni ljudi su nedavno uživo ili preko društvenih mreža uživali u čudesnom performasu koji je kreirao ispred Opere Garnije u Parizu.

Zajedno sa trupom Škotskog teatra, predstavio je pre osam godina na Beogradskom festivalu igre komad “Jama”, i bio ispraćen ovacijama u Sava Centru.

Back to top button