Nekategorizovano

Напад на УKР могао би да буде „поцетак краја“ за Путина

СрбијаРеално/Лондон/27.02.22. – Британска министарка спољних послова Лиз Трас изјавила је данас да би руски војни напад на Украјину „могао да буде почетак краја“ за руског председника Владимира Путина, као и да би рат могао да траје годинама. Говорећи за Скај њуз, Трас је рекла да „видимо снажан и храбар украјински отпор“ и да ће Велика Британија „наставити да их снабдева оружјем и економском подршком“, преноси Би-Би-Си (ББЦ).

Такође је исказала уверење да Путин „прави стратешку грешку“ с обзиром на штету коју би западне санкције нанеле руској економији. Оценила је да рат неће бити убрзо готов, као и да би могао да траје неколико година.

„Бојим се да ово неће бити брзо готово. Бојим се да би овај сукоб могао бити веома крвав“, упозорила је она. На питање о санкцијама Уједињеног Kраљевства, Трас је рекла да је „саставила листу олигарха“ и сугерисала да ће постојати дужи програм санкција. Трас је признала да ће рат у Украјини нанети „економску цену“ Великој Британији, али да ће Британци разумети цену „коју бисмо платили ако се сада не супротставимо Путину“.

Back to top button