Društvo

Наредних дана време променљиво, ред кише ред сунца

СрбијаРеално/БЕОГРАД/27.11 – Наредних дана нас очекује права временска клацкалица, с обзиром на то да ће викенд бити топао са температурама до чак 18 степени, док нас од понедељка чека захлађење са кишом, а температура ће пасти за више од десет степени. Снег ће падати само на планинама, а у нижим пределима могуће су киша и суснежица.

И поред пада температуре, ни од понедељка нас не очекује велики минус, уобичајен за крај новембра. Јутарње температуре спустиће се до нуле, док ће највише дневне током целе недеље бити око 10 степени, пише Информер.

Према речима метеоролога Ђорђа Ђурића, у нашој земљи субота ће осванути са облацима и кишом.

Али током дана долази до побољшања времена. Очекује нас и више сунца, а температура ће у већем делу земље достизати до 18 степени. Дуваће слаб до умерен јужни и југозападни ветар, крајем дана у појачању, а у кошавском подручју почеће да дува јак југоисточни ветар – наводи Ђурић.

Како додаје, овакво време очекује се и у Београду.

“Након облачног и хладног јутра са кишом, током дана биће суво и осетно топлије уз сунчане периоде. Према садашњој прогнози, највиша дневна температура биће 16 степени”, каже Ђурић.
Додаје да ће и другог дана викенда бити променљиво облачно и топло за ово доба године, понегде са кишом.

“Крајем недеље у северним и западним, а у току вечери и ноћи и у осталим пределима чека нас јаче наоблачење и захлађење са кишом. Дуваће умерен до јак јужни ветар, крајем дана у слабљењу. Максимална температура од 10 степени на северозападу до 18 степени на југоистоку Србије”, истакао је Ђурић.

У понедељак следи облачно и осетно хладније време са кишом, на планинама са суснежицом и снегом.

“Целе недеље наставља се временска клацкалица са честом сменом сунца и кише у читавој земљи. Тако ће почетком седмице падати киша и дуваће јак северозападни ветар, са температурама од нуле до 10 степени. У уторак још хладније, са свега 6 степени, уз кишу и суснежицу у нижим пределима и снегом на планинама. У среду поново топлије, али ће и даље дувати јак ветар. Тако ћемо и наредних дана имати нестабилно време, са доста падавина, али без правих зимских температура”, најавио је Ђурић.

Back to top button