Sport

Наше кошаркашице разбиле Француску и подигле пехар после 6 година!

Kошаркашице Србије освојиле су титулу првака Европе победом над Француском у финалу резултатом 63:54.

Француска је у меч ушла нешто боље, тројком Валеријане Вукосављевић су стигле до 5:2, када се разиграла Соња Васић. Прво је погодила за три, одиграла сјаwјно леђима (7:7), а поготком Ане Дабовић за три изабранице Марине Маљковић су стигле до 10:7, и ту предност су сачувале до краја прве четвртине, коју су решиле у своју корист, 14:11.

Сјајно је отворена друга деоница, поенима Ивон Андерсон и Анђеле Дугалић разлика је отишла на +7, али је Геби Вилијамс погодила тројку, а уз још два коша Француска је дошла до поравнања.

Разлика је наставила да расте, па је након тројке Невене Јовановић она отишла до 46:28 средином треће деонице, али је потом уследио пад. Француска је Србију спустила на два поена до краја четвртине, постигла 12, па је пред завршних 10 минута предност била само осам поена разлике.

Након што ниједна екипа није поентирала у првом минуту последње деонице прво је Ивон Андерсон погодила за два, надовезала се Јелена Брукс тројком, а управо је капитен Србије поенима на 3:33 пре краја меча ставила меч ван домашаја Француске.

Ово је нашој селекцији друго злато, пошто су се први пут на кров Европе попеле 2015. године.

Back to top button