Srbija

Наставак улагања у Сремски округ

СрбијаРеално/СРЕМСКА МИТРОВИЦА/7. 12 – Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је данас током посете Сремској Митровици да је Покрајина у протеклих пет година уложила више од 230 милиона динара у Општу болницу у том граду и набавку нове медицинске опреме, истичући да је у току припрема пројектне документације за реконструкцију тог објекта.

Мировић је обишао Службу за радиолошку дијагностику, где су смештени најсавременији медицински апарати, попут покретног рендгена и електроножа, чију је набавку преко Покрајинског секретаријата за здравство финансирала Покрајинска влада.

„У Општој болници у Сремској Митровици, на Одељењу за радиологију, у условима ковида, забележен је двоструко већи број рендгенских прегледа и то је илустрација труда, ангажованости и посвећености здравствених радника у овој и другим болницама у нашој земљи, на чему смо им захвални“, рекао је Мировић и додао да очекује да Канцеларија за јавна улагања у наредном периоду приступи реконструкцији објекта те болнице.

Обишао је и радове вредне готово 100 милиона динара на комплетној реконструкцији и доградњи фискултурне сале, изграђене 1971. године, која припада новом објекту Основне школе „Јован Поповић“, као и реконструисани спортски терен у оквиру Соколског дома „Партизан“.

„Радови на комплетној реконструкцији школске сале одвијају се предвиђеном динамиком и очекујемо да ће ђаци на пролеће имати наставу физичког у безбедном и функционалном спортском објекту“, изјавио је Мировић.

Он је подсетио на то да је Покрајинска влада од 2016. године континуирано инвестирала у пројекте у Сремском округу, попут индустријских зона и локалне путне инфраструктуре, те је најавио да ће улагања бити настављена и у наредној години.

„Очекујемо да буџет АП Војводине за 2022. годину буде усвојен 16. децембра и након тога већ од јануара приступићемо новом инвестиционом циклусу. И даље држимо висок ниво капиталних улагања у односу на укупан буџет, око 26-27 процената, што гарантује нове инвестиције и наш допринос расту БДП-а, али и конкретне пројекте који ће омогућити да људи живе боље у својим срединама“, навео је Мировић.

Градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић захвалила је Покрајинској влади на подршци, истакавши уверење да ће успешна сарадња бити настављена и у будућности.

Догађају су присуствовали и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић, покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић.

Back to top button