Svet

Наставака преговора вечерас

СрбијаРеално/Москва/02.03.22. – Друга рунда преговора Русије и Украјине биће одржана вечерас, потврдио је данас саветник шефа канцеларије украјинског председника Алексиј Арестович. Према његовим речима, делегације две стране биће непромењене. Претходно је портпарол Kремља Дмитриј Песков најавио за вечерас могућност наставка разговора. Он је рекао да ће руска делегација стићи поподне на место где би требало да се одржи нова рунда преговора са представницима Украјине и да ће бити спремна да вечерас настави разговоре. Песков је одбио да прецизира на којој ће локацији бити одржан састанак. Прва рунда преговора одржана је у понедељак.

Руску делегацију предводио је саветник шефа државе Владимир Медински, а у њој су били и заменик министра спољних послова Андреј Руденко, заменик министра одбране Александар Фомин и председавајући Kомитета за међународне послове Думе Леонид Слуцки, навео је Тас с.

Министар одбране Украјине Алексеј Резников је шеф украјинске делегације, у којој су и саветник шефа кабинета председника Михаил Подољак, лидер партије Слуга народа Давид Арахамија, министар одбране Украјине Алексеј Резников, шеф делегације Украјине у Трилатералној контакт групи Андреј Kостин, народни посланик Рустем Умеров и заменик министра спољних послова Николај Точицки.

Back to top button