Izdvojene vestiPolitika

Не занима ме сујета људи на власти у Војводини, нека раде боље

СрбијаРеално/НОВИ САД/10.12 – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, на питање новинара како види тренутну ситуацију у Војводини и неслагање премијера Игора Мировића и посланика владајуће већине у покрајинском парламенту, да га не занимају њихови међусобни односи и сујете и поручио им да раде боље.

На питање новинара како види Мировићево саопштење у којем је оптужио Скупштину Војводине и посланике владајуће већине да су усвојили одлуку која није законита, а све са циљем да се утиче на руководство КЦ Војводине како би се прикрило постојање једне неформалне ковид зоне, шта се ту догађа и да ли ће испитати ту причу и ко су људи који су се тамо лечили у чијем интересу је таква одлука донета, ако је незаконита како каже Мировић, Вучић је рекао:

„Нисам ни читао то саопштење, нити ме занимају та саопштења, нити ме занимају њихови међусобни односи ни односи сујета нити било чега другог, а за шта ће једни да кажу није то него је оно друго… Имају обавезу да раде у интересу грађана и Војводине и Новог Сада и свега другог. То је њихова обавеза и што пре то разумеју и једни и други боље за њих и све грађане“, рекао је Вучић.

Уколико то не разумеју, тражићемо нова решења и нема ту велике филозофије, поручио је Вучић.

„То да мислите да ме неко уцењује, тиме што хоће или неће да направи нешто у одређеном тренутку или што мисли да има права да то ради – нема то право нико да ради. Свако има право да се понаша у складу са својим ингернецијама и обавезама. И милион ствари су урадили перфектно, али то је људска природа и њој не можете увек да се супроставите. Верујем да ће добри људ и довољно паметни и способни да се организују и почну да раде само свој посао у интересу грађана, а не да размишљају само како ће да се додворе неком другом делу јавности, свађајући се са онима са којима то не треба да раде“.

Вучић је нагласио да при томе говори и о једним и о другима, ако га нису добро разумели они којима се обраћа.

По питању неформалне ковид зоне, Вучић је рекао да не зна ни шта је то, нити нешто о томе.

„Не знам ништа о томе, ако сте хтели да кажете да су се моји отац или мајка ту лечили – нису. Били су у КБЦ Бежанијска коса. Не разумем о чему се ради“.

Вучић је казао да, са друге стране, то говори колико је био у праву и када говори о потреби да не буде више на челу СНС.

„Јер, су и они уморни од мене у ових 10 година. Зато је важно да имамо нове људе на различитим позицијама и местима. Људи се заморе и све постаје рутина, питање сујете, ингеренција и надлежности. Као у Закону о експропријацији, људи су убацивали непотребне ствари само да би се они нешто питали…“, рекао је председник.

Каже да је СНС зато и ишла на подмлађивање странке и постављала нове људе у органе странке и скупштину.

Верујем да ћемо са тим да наставимо, то је природан процес, додао је.

„Немам проблем са тим (у Војводини) да ли се они воле или не – нека раде шта хоће. Мене интересује пуна посвећеност послу и да људи у Војводини и Новом Саду могу да виде резултате рада и да могу да живе боље, а њихови односи ме уопште не занимају“, поручио је Вучић.

Back to top button