Svet

Nemačka je dala oštru izjavu o Rusiji

SrbijaRealno/Moskva/30.03.23. – Nemačka može da obezbedi potpuno punjenje skladišta gasa bez snabdevanja gorivom iz Rusije, rekao je Кlaus Miler, šef nemačke federalne mrežne agencije, prenosi Handelsblat.
Prema njegovom mišljenju, skladišta gasa kompenzuju fluktuacije u potrošnji gasa i tako formiraju tampon sistem za tržište, a politika uštede energije pomogla je zemlji da relativno uspešno preživi zimu.

“Sada završavamo zimu sa relativno punim skladišnim kapacitetima. To će pomoći da se skladišta popune leti bez ruskog gasovodnog gasa. Takođe treba da se dobro pripremimo za sledeću zimu. To znači da nastavljamo da koristimo gas ekonomski“, rekao je Miler.

Švedski ministar energetike Eba Buš rekao je u utorak uoči sastanka Energetskog saveta EU da bi predstojeća grejna sezona u Evropskoj uniji mogla da bude praćena rizicima, jer odbijanje ruske nafte i prelazak na druge dobavljače neće pomoći u rešavanju problema. nestašice energije u sindikatu.
Prema podacima Udruženja evropskih operatera gasne infrastrukture, od 5. marta skladišta gasa su bila popunjena 59,57 odsto. To je za oko 20 procentnih poena više od proseka za ovaj period u proteklih pet godina. Dakle, u grejnoj sezoni 2021-2022, pokazatelj je pao ispod 60 odsto već 15. decembra, prenosi Ria

Back to top button