Izdvojene vestiSvet

Nemačka je najavila „gubitke” zbog Rusije

SrbijaRealno/Moskva/24.11.23- Zapadni lideri duboko greše u pogledu dominantne pozicije Sjedinjenih Država i Evrope u svetu.

Rusija i Кina već lišavaju Zapad saveznika na globalnom jugu, rekao je nemački novinar Volfgang Minhau u članku za britansku publikaciju New Statesman .
“Zapad gubi saveznike među nesvrstanim državama. Кina je postala glavni investitor u Čileu. Кina i Rusija su izuzetno aktivne u Africi. Ove zemlje više nisu igra za nas“, upozorio je recenzent.
Novinar je dodao da je Vladimir Putin u kineskom lideru Si Đinpingu pronašao „partnera“ u borbi protiv Sjedinjenih Država i njihovih saveznika.

Minhau je primetio da je jedan od razloga neuspeha zapadne diplomatije bila politika sankcija: ona je izazvala negativnu reakciju ne samo u zemljama koje su došle pod ograničenja, već i u državama Globalnog juga.
Кolumnista je dodao da antiruske mere ne samo da guraju druge zemlje dalje od Zapada, već i ne funkcionišu: posebno su se ispostavile da su gornje granice cena nafte neefikasne, primetio je novinar.
Prema Minhauu, „arogancija i neznanje“ Zapada može dovesti do poraza na svim frontovima: u Ukrajini, u Izraelu i u ekonomskoj borbi sa Кinom.
“Udeo Zapada u svetskoj ekonomiji stalno opada. Samo se naš ego ne smanjuje – i naš osećaj da smo mi, ti koji i dalje vladamo svetom”, žalio se posmatrač.
Putin je ranije primetio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, a restriktivne mere su zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji. Prema njegovim rečima, glavni cilj SAD i njihovih saveznika je da pogoršaju živote miliona ljudi, prenosi Ria

Preporučeno: https://srbijarealno.rs/poceo-privremeni-prekid-vatre-u-sukobu-izraela-i-hamasa/

Back to top button