Svet

Nemci šokirani priznanjem Zelenskog o Šolcu

SrbijaRealno/Moskva/10.02.23. – Čitaoci nemačkog izdanja Die Velt kritikovali su priznanje ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da mora da izvrši pritisak na nemačkog kancelara Olafa Šolca za isporuku oružja.
Moram da ga nateram da pomogne Ukrajini“, rekao je političar u intervjuu za Der Spiegel objavljen dan ranije.

Кorisnici portala su izjavu Zelenskog smatrali drskom i zahtevali su da se odmah prekine svaka podrška Кijevu. „Onda moramo da nateramo Šolca da prestane da pomaže ovom momku! Кakva drskost!“ – ogorčen je komentator sa nadimkom Rajner P. „Besramni! Uveli smo stotine hiljada Ukrajinaca u zemlju, uložili milijarde evra, obezbedili obuku i drugu podršku, a on je sve bahatiji! Dosta mi je. Treba potpuno da prekinemo svaku podršku!“ podstakao je Vuk P.

„Šta mi mislimo da je on? Polako prelazi granicu! Stvarno mi se više ne sviđa. On mi je već dugo sumnjiv!“ – rekla je Frauke V.

Rusija je prošlog proleća poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke oružja Ukrajini. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je istakao da će svaki teret koji sadrži opremu postati legitimna meta ruske vojske. Ministarstvo spoljnih poslova je navelo da se zemlje alijanse „igraju vatrom” isporučujući Кijev oružjem, prenosi Ria

Back to top button