DruštvoIzdvojene vesti

Непосредна настава у свим школама у Србији и наредне недеље

СрбијаРеално/БЕОГРАД/3. 12 – У свим основним и средњим школама у Србији од понедељка, 6. децембра примењиваће се први модел наставе, односно ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ у периоду од 24. новембра до 01. децембра 2021. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 1601 (0.21 одсто), саопштило је ресорно министарство.

У основним и средњим школама на територији Републике Србије, укупно је 15 (0.04одсто) одељењa (16 и мање ученика), којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана.

Укупно је 145 (0.36одсто) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 календарских дана и 16 (0.04%) група у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих 10 календарских дана.

Тим на недељном нивоу, а на основу података које достављају школе и података из ,,Сервиса за јавно здравље“, утврђује модел наставе за школе у одређеним јединицама локалне самоуправе, речено је у саопштењу.

Back to top button