Izdvojene vestiPolitika

Нетачни наводи ДВЕРИ о броју бирача у Граду Врању 

СрбијаРеално/БЕОГРАД/25.02.22. – Министарство државне управе и локалне самоуправе категорично одбацује наводе представика Српског покрета ДВЕРИ да се број бирача у Граду Врању од 2020. године до републичког референдума одржаног у јануару ове године повећао.

Поводом навода Маје Митић из Српског покрета ДВЕРИ, објављених на порталу листа Данас, указујемо да је Решењем о закључењу бирачког списка за гласање на изборима за народне посланике који су се одржали 2020. године на територији Града Врања било уписано 70.375 бирача, а да је по Решењу  о закључењу бирачког списка за  изјашњавање грађана на републичком референдуму који је одржан 2022. године било уписано 69.173 бирача.

И овом приликом истичемо да се Јединствени бирачки списак редовно ажурира и да сваки грађанин може проверити да ли је уписан у Јединствени бирачки списак и на ком бирачком месту гласа.

Још једном позивамо све грађане да провере своје податке у Јединственом бирачком списку на званичној интернет страници Министарства https://upit.birackispisak.gov.rs/ или да се обрате јединицама локалне самоуправе уколико је потребно допунити или изменити неке од њихових личних података.

Back to top button