Politika

Нетачно да Београд није дозволио посету Гервали

СрбијаРеално/БЕОГРАД/15.12 – Апсолутно су нетачни наводи појединих албанских портала и приштинских званичника да Београд није дозволио данашњу посету министарке у такозваној Влади у Приштини Донике Гервале Шварц Бујановцу  и Прешеву.

Према споразуму о званичним посетама, свака посета између званичника Београда и Приштине се сматра одобреном уколико експлицитно није забрањена дописом, те је захтев Донике Гервале Шварц третиран позитивно, наведено је у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Такође, официр за везу који заступа Београд и усмено је данас свом колеги – приштинском официру за везу у Београду пренео да је посета Гервале Шварц централној Србији одобрена и да може да посети поменуте општине у складу са важећим споразумом и без
статусних ознака.

О томе сведочи и мејл којим приштински официр за везу данас захваљује официру за везу Београда поводом одобравања посете.

Зато позивамо медије и званичнике у Приштини да престану са обмањивањем јавности и изношењем нетачних података.

Београд је тај који доследно поштује споразуме и опредељен је нормализацији односа и никакви нетачни наводи из Приштине то не могу да пониште.

Back to top button