Beograd

Никодијевић: Стабилно снабдевање струјом у Београду

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 15.12 – Београд у овом тренутку има стабилно снабдевање струјом, а потешкоће услед великих снежних падавина су још једино у делу месне заједнице Звечка у Обреновцу, изјавио је данас председник Скупштине града Никола Никодијевић.

Он је за Танјуг ТВ рекао да сваке године изнова слуша критике како снег увек изненади надлежне градске службе, али одговара да Београд има довољан број екипа на терену када уследе овакве временске прилике.

“Не може све бити очишћено у истом тренутку, потребно је време да се очисте улице првог и другог приоритета, али имамо припремљене екипе. Снабдевање струјом на територији Београда апсолутно је стабилно у овом тренутку и верујем да неће бити већих испада”, нагласио је Никодијевић.

Каже да је у Београду нападало и до 40 метара снега у појединим деловима, али да је престоница након 12 сати од почетка падавина почела да функционише.

“Ту је и Градско зеленило, Градска чистоћа и Паркинг сервис, све комуналне службе учествују у зимској служби и трудимо се да у најкраћем могућем року решимо проблеме који настају приликом таквих падавина”, истакао је Никодијевић.

Он је додао да је у таквим околностима неопходно да грађани буду стрпљиви.
“Немогуће је да се очекује да ће све функционисати као и када нема падавина, али 70 хиљада километара су прешла возила Београд пута чистећи улице”, додао је.

Говорећи о сценарију попут оног који се догодио пре два дана када је камион пропао кроз асфалт, Никодијевић напомиње да се такве ситуације ретко дешавају у Београду и истакао да је екипа одмах изашла на терен.

“Проблем је у инфраструктури која је стара више од 50 година. Нажалост од 90-их до 2012. године није ништа уложено у ревитализацију тих система, негде су цеви старе и по 30, 40, 50 година. Очекивано је да се старије оштете у екстремним временским условима, али се трудимо да сваке године извршимо што већу реконструкцију наших система”, закључио је Никодијевић.

Back to top button