Društvo

Нове информације о коронавирусу

СрбијаРеално, /БЕОГРАД/ 05.11. – Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 5.725 особа од тестирана 21.154 узорка, а од последица пандемије преминуле су 68 особа. На респираторима је 270 пацијената.

На синоћној седници Kризног шаба донешена је одлука о продужетку јесењег распуста до 15. новембра, као и одлука о увођењу ковид пропусница у угоститељским објектима од 20 часова.

Након седнице министарка Дарија Kисић Тепавчевић изјавила је да, „Увођење ковид пропусница на оним местима где се највише преносе и где се окупљају млађе особе, иако је ограничена, имала је ефекта на повећање учесталости вакцинације првом дозом и у складу са тим одлучили смо да проширимо овај временски период за угоститељске објекте од 20х, с тим што ће угоститељски објекти моћи да раде 24 сата – уколико сви гости имају ковид пропуснице после 20 сати.“

Ова мера проширена је и на коцкарнице, кладионице и слот-клубове, речено је на конференцији. Мера ступа на снагу од понедељка. Министарка је додала да је велики број инспекцијских екипа на терену и да ће моћи да контролишу све објекте и истакла неопходност вакцинације.

Kомпанија Фајзер саопштила је да је њена пилула против коронавируса 89 одсто ефикасна у спречавању опасности од хоспитализије и смрти. То је други лек те врсте који показује позитивне резултате после лека компаније Мерк, која је недавно одобрена у Великој Британији.

Back to top button