Srbija

Нове линије Ер Србије из Ниша и Краљева

СрбијаРеално/БЕОГРАД/21.12 – Ер Србија саопштила је данас да ће од 4. јануара саобраћати на редовним линијама између Ниша и Београда, Истанбула, Франкфурта (Хан), Келна и Лјубљане, док ће из Краљева обављати летове до Истанбула.

Наведене дестинације ће бити повезане два пута недељно, са изузетком линије Београд – Ниш, на којој ће се обављати четири недељна лета.

Национална авио-компанија од јануара почиње успостављање линија од јавног интереса са аеродрома Константин Велики у Нишу и аеродрома Морава у Краљеву, а авио-карте су у продаји.

Током летње сезоне обављаће се сезонски летови на линијама Ниш-Тиват и Ниш-Атина, као и Краљево-Солун и Краљево-Тиват.

Ер Србија ће на новим линијама летети до 31. децембра 2023. године, на основу резултата тендера за обављање услуга ваздушног превоза на линијама од јавног интереса који је расписала Влада Републике Србије.

Директор за комерцијалу и стратегију Ер Србије Јиржи Марек изразио је задовољство што се понуда компаније проширује из региона Јужне и Западне Србије и Шумадије.

Поручио је да ће се на тај начин путницима значајно олакшати планирање путовања, истичући да ће нове линије допринети и јачању комерцијалних и туристичких активности у тим деловима Србије.

“По први пут се уводе летови између Ниша и Београда, што ће путницима из града на југу Србије омогућити да преко престонице, као чворишта, стигну и до других европских дестинација у мрежи Ер Србије. Такође, веома нам је драго што Ниш повезујемо и са Келном, нашом новом, и петом по реду, дестинацијом у Немачкој,” рекао је Марек.

Back to top button