Beograd

Новогодишњи пакетићи за 1.000 малишана

СрбијаРеално/БЕОГРАД/24.12 – У оквиру традиционалне хуманитарне акције “Новогодишња кутија”, малишани београдских вртића који долазе из породица слабијег материјалног стања, и ове године добили су пакетиће.

Ово је 13. година како Град, уз помоћ донатора, организује “Новогодишњу кутију”, а према речима градоначелника Београда Зорана Радојчића претходних година више од 16.000 деце кроз ову акцију добило је новогодишње поклоне.

Фото: Беоинфо

“Радујем се што и ове године имам могућност да се обратим овом приликом, али жао ми је што ове године због вируса корона деца нису са нама. Надам се да ћемо следеце године моћи да укључимо више деце у ову акцију и да их обрадујемо на овај начин”, рекао је Радојчић.

Он је истакао и да Град Београд води одговорну политику и у том сегменту, те да је за следећу годину кроз Секретаријат за образовање и дечју заштиту за ову област опредељено 25 милијарди динара.

Радојичић је додао да је за следећу годину планирана реконструкција Девете београдске гимназије, која ће коштати 400 милиона динара, док је 600 милиона динара издвојено за још 10 школа.

Фото: Беоинфо

“Порука је да наставаљамо да радимо и да из године у годину унапређујемо услове за образовање наше деце”, закључио је Радојчић.

Овогодишња акција “Новогодишња кутија” организована је уз помоћ Секретаријата за образовање и дечју заштиту, као и донатора – Службеног гласника, хуманитарне организације Банка хране, Кредит агрикол банке, компаније Дексико и Вулкан.

“Вулкан” је даровао малишанима 1. 000 књига, а Лука Станковић из те компаније рекао је да је ова акција хуманитарни пројекат, а “Вулкан” од оснивања вреднује традиционалне вредности и квалитет, посебно када је рећ о нашим најмлађим читаоцима.

Back to top button