Društvo

NVO SOLIDARNOST ZA DECU NAJAVILA USKRŠNjI BAZAR ZA POMOĆ MALOM SERGEJU

SrbijaRealno/BEOGRAD/30.03.23. – NVO Solidarnost za decu, koja je od početka ove godine izvela nekoliko u javnosti vrlo zapaženih humanitarnih akcija usmerenih, pre svega, na pomoć porodicama sa više dece, najavila je za sredu 5. april održavanje „Uskršnjeg bazara“ za pomoć malom Sergeju Milićeviću.

Sergej je učenik 5. razreda Osnovne škole „20. oktobar“ na Novom Beogradu. Pre nekoliko godina dijagnostikovan mu je tumor na mozgu, koji ni nakon nekoliko hirurških intervencija lekari nisu uspeli da izleče. Da nesreća nikada ne ide sama dokazalo se i ovaj put, jer mu se pre dve godine, tokom jedne od intervencija kojoj je bio podrvrgnut u Turskoj, otac tamo zarazio od korone, od koje je ubrzo potom i umro. Od tada se Sergej i njegova majka sami bore sa teškom bolešću. Terapija koju mali Sergej mora da uzima košta 2.800 evra mesečno, a  zasniva se na tabletama koje su mu prepisane na osnovu molekularne analize tumora, što će trajati minimum narednih 12 meseci. Jasno je da mali Sergej i njegova majka ne mogu sami da pokriju troškove lečenja. Dodatnu poteškoću pravi činjenica da je Sergejeva majka morala da napusti posao da bi mogla da se posveti nezi svog bolesnog deteta.

Sergejevi drugovi, iako deca, brzo su pokazali da su veliki ljudi. Od početka Sergejeve borbe protiv teške bolesti nesebično i kontinuirano su mu pružali sve vrste pomoći, zajedno sa svojim roditeljima. Sa njim su delili muku, sa njim su delili snagu. A zajedno sa njima i nastavnici i svi zaposleni u školi „20. oktobar“. Zbog toga je Osnovna škola „20. oktobar“, na inicijativu nastavnika veronauke i građanskog vaspitanja, rešila da organizuje „Uskršnji bazar“, na kome će učenici ove škole, ujedinjeni kao nikad pre u nameri da pomognu svom drugu, prodavati svoje rukotvorine, a sav prihod biće upotrebljen za lečenje malog Sergeja.

Kao što je NVO Solidarnost za decu najavila danas preko društvenih mreža, „Uskršnji bazar“ za malog Sergeja biće održan u sredu, 5. aprila od 11.30 do 20.00 časova u dvorištu škole „20. oktobar“, a ako vremenski uslovi ne budu naklonjeni održavanju bazara, on će biti izmešten u hol škole. NVO Solidarnost za decu uputila je apel svim građanima velikog srca da posete „Uskršnji bazar“ u školi „20. oktobar“ i da se, u skladu sa svojim mogućnostima, uključe u akciju pomoći malom Sergeju. Pomoć takođe može biti uplaćena na račun Sergejeve majke, Jasne Milićević Jelenković, kod Raiffeisen banke broj 265-0000005578942-46. „U sredu 5. aprila mi ćemo biti tamo. Dođite i vi“, pozivaju na kraju iz organizacije Solidarnost za decu. Ako vas put nanese, svratite u školu „20. oktobar“. A i ako vas ne nanese. Razlog je dobar.

Back to top button