Izdvojene vestiSrbija

Обука најмлађих официра пилота за летење на авиону “Oрао”

СрбијаРеално/КРАЉЕВО/23.12 – На аеродому „Морава“ у Лађевцима се, поред редовних тренажних летова, тренутно реализује и обука најмлађих пилота Војске Србије за летење на ловцу-бомбардеру Ј-22 „Орао“.

Обуку похађају потпоручници који су по завршетку Војне академије распоређени у 98. ваздухопловну бригаду и који су успешно савладали летење на авионима „Ласта“ и „Супергалеб“ Г-4. Они су у првој фази обучавања реализовали земаљску припрему за летење, која је обухватала техничку радионицу и обуку на симулатору лета, и потпуно спремни су ушли у процес летачке преобуке.

Фото: Министарство одбране

Пилоти сада пролазе обуку у основном, акробатском и навигацијском летењу, након чега их очекују самостални летови, борбена и обука у групном летењу, како би били оспособљени за пружање ваздухопловне ватрене подршке јединицама Копнене војске и дејство по циљевима на земљи.

Завршетком њиховог оспособљавања 98. ваздухопловна бригада ће добити још једну генерацију младих пилота у потпуности обучених за извршавање борбених задатака за које је намењен овај тип ваздухоплова.

Back to top button