Beograd

Од данас вакцинација у ТЦ „Стадион“

СрбијаРеално/БЕОГРАД/7.12 – Заменик градоначелника Београда Горан Весић присуствовао је данас отварању новог вакциналног пункта у ТЦ „Стадион“ на општини Вождовац и истакао да је ово четврти вакцинални пункт у тржним центрима, после „Ушћа“, „Рајићеве“ и „Икее“

Весић је рекао да ће пункт у ТЦ „Стадион“ радити сваког дана од 12 до 20 часова, изузев данашњег дана, када је радно време од 9 до 17 часова.

„Позивам све грађане, нарочито суграђане са овог дела Вождовца, да се вакцинишу. Закључно са јучерашњим даном, у Београду је 62,54 одсто пунолетног становништва примило прву дозу, односно 867.494 грађана. Проценат пунолетних становника Београда који су примили другу дозу је 60,51, односно 838.712 грађана. Трећом дозом је вакцинисано више од трећине пунолетног становништва – 33,36 одсто, што је 461.818. грађана. Јуче је на територији града Београда вакцинисано 3.858 људи, што је мање него претходних недеља, током којих је тај број варирао од шест до осам хиљада дневно. Све то говори да интересовање за вакцинацију опада, пре свега јер су бројеви дневно оболелих у паду и људи се опуштају“, рекао је Весић.

Према његовим речима, једини начин да заштитимо своје здравље јесте вакцинација и смањење броја заражених у Београду је последица процеса имунизације.

„Вакцинација није омогућена искључиво у домовима здравља, већ и у тржном центрима. На општини Вождовац постоје три вакцинална пункта – Устаничка, насеље Степа Степановић и ТЦ „Стадион“. За вакцинацију није потребно одвајати пуно времена, све се брзо завршава, а то је једини начин да људи заштите себе, своје пријатеље и ближње. Једини начин да окончамо читаву пандемијску кризу је да се читаво становништво вакцинише и када бисмо дошли до бројке од милион вакцинисаних у Београду, никакве мере више не би биле потребне“. казао је Весић и најавио да ће се следеће седмице отворити и вакцинални пункт у „Бео шопинг центру“. и наставићемо да отварамо пунктове у тржним центрима како бисмо искористили децембар, месец у којем људи пуно времена проводе у шопингу. На тај начин желимо да омогућимо грађанима да обаве вакцинацију без трошења много времена – закључио је Весић и још једном апеловао на Београђане да се вакцинишу.

Back to top button