Srbija

Одговор Виоли Фон Крамон: СПЦ постоји и у Немачкој

СрбијаРеално/БЕОГРАД/7.12 – Српска православна црква поручила је у одговору посланици ЕП Виоли фон Крамон, која је у објави на Твитеру негирала постојање СПЦ, да СПЦ у Немачкој постоји и то као део једне недељиве аутокефалне Српске Патријашије, те да и Устав СПЦ и њене уредбе важе и на територији Немачке, као и било где на њеном канонском подручју.

“На основу Устава Српске Православне Цркве одговарајуће црквене власти постављају и разрешавају управе свих тела и органа, а Свети Архијерејски Сабор поставља и по потреби разрешава епархијског архијереја”, наводи се у саопштењу.

Навели су и да су поводом објаве Фон Крамон примили велики број оштрих негодовања.

Фон Крамон, која је известилац Европског парламента за Косово је након што је на свом Твитер налогу објавила да је разговарала са епископом диселдорфским Григоријем у преписци са корисницом те платформе навела да “Српска православна црква не постоји”.

Она је, наиме, коментаришући једну од објава у преписци, а у којој се каже да је Спрска православна црква про-руска и да би било сјајно да се то промени.

“Не постоји Српска православна црква, то су аутономне епархије, за разлику од Католичке цркве. Разговарајте са епископом и бићете изненађени”, написала је Фон Крамон.

Back to top button