Izdvojene vestiRegion

Održan skup podrške Palestincima

SrbijaRealno/Podgorica/22.10.23. – U Podgorici je danas održan skup podrške pod nazivom “Crna Gora za Palestinu” u organizaciji studenata i mladih iz Crnogorsko-palestinskog društva, sa kojeg je upućen poziv predsedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću da osudi, kako su naveli učesnici protesta, “genocid u Palestini”.

Skup je održan ispred sedišta predstavništva Ujedinjenih nacija u Podgorici, nedaleko od mosta Milenijum, a okupljeni su nosili zastave Crne Gore, Palestine i bivše SFRJ i uzvikivali “Slobodna Palestina”, objavila je RTCG. Student Jovan Mandić rekao je na skupu da međunarodna zajednica ćuti povodom, kako je naveo, “genocida” u Pojasu Gaze i poručio da narod Crne Gore neće ćutati. Učesnici skupa su rekli da žele da pošalju poruku mira, da se zaustavi rat i okupacija Palestinaca.

Palestinski ambasador u Crnoj Gori Rabi Alhantuli rekao je na skupu da spoljna politika Crne Gore ne treba da bude jednostrana i da je vreme da svi osude Izrael za ratne zločine. “Nije vreme da se bude neutralan ili da se balansira. Kada ste neutralni ili balansirate onda zauzimate stranu agresora”, naveo je palestinski ambasador. On je rekao da se Holokaust ponovo dešava pred očima sveta i da zbog toga svi treba da se pokrenu. Okupljeni su nakon govora ispred sedišta predstavništva UN krenuli u šetnju centrom grada i posle toga se okupili na Trgu nezavisnosti.

Back to top button