Izdvojene vestiSrbija

Одржана Друга седница Савета за реформу јавне управе

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.12 – Савет за реформу јавне управе одржао је данас Другу седницу, којој је председавала министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић. На седници је усвојена Усмена информација о изменама и допунама Стратегије реформе јавне управе у Републици Србији, као и Усмена информација о напретку у развоју еУправе и дигитализације и изазови у спровођењу активности који се тичу дигитализације.

Министарка Обрадовић подсетила је присутне да најновији извештај Европске комисије за 2021. годину показује да је Република Србија напредовала у области развоја електронске управе, те да је једна од земаља која је у условима пандемије коронавируса успела да убрза дигиталне напоре развијајући нове онлајн сервисе за кориснике и унапређујући електронске услуге.

На седници је усвојен и Предлог закључка о усвајању Информација о почетку преговора за нови инструмент Секторске буџетске подршке за сектор реформе јавне управе и управљања јавним финансијама.

Обрадовић је истакла да су се, након усвајања нове Стратегије реформе јавне управе, стекли услови за почетак планирања нове финансијске подршке кроз нови инструмент Секторске буџетске подршке, у складу са опредељењем за усмеравање ИПА ИИИ средстава. Како је навела, у току наредне године очекује се почетак преговора са Европском комисијом, чији ће крајњи резултат бити потписивање новог Секторског реформског уговора.

Back to top button