DruštvoIzdvojene vesti

Око 1.500 људи нема струју, очекује се да стигне данас

СрбијаРеално/БЕОГРАД/16. 12 – У Србији тренутно око 1.500 корисника још нема електричну енергију, изјавила је министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић и изразила очекивање да ће у току дана сви корисници коначно добити струју.

Она је поручила да су тренутно најугроженији Ваљево, Осечина, Врање,Гуча, Зворник, Деспотовац, Прибој и Пирот.

“Људи из електродистрибутивног система су даноноћно на терену. Има неких непирступачних делова и због тога још нису сви на мрежи”, рекла је Михајловићева новинарима пред конференцију “Заједно за окончање дечијих бракова – за право на избор, образовање и бољу будућност”.

Михајловићева је подсетила да је у недељу када је пала већа количина снега, 136.000 корисника било без струје, што је више од 2.200 трафостаница и нагласила да је сада боља ситуација, те да држава обезбеђује све што је потребно да би ЕПС дизао блокове.

Она је на питање новинара одговорила да неће бити рестрикција струје, али и да то Србију много кошта јер је, како је додала, цена на тржишту јако висока.

Михајловићева је истакла да је од представника ЕПС-а добила уверења да је Србија спремна за зиму, да има довољне количине угља и навела да ће данас известити владу о тренутном стању у енергетском сектору.

Back to top button