Hronika

Оптужница против Вељка Беливука и других осумљичених постала правоснажна

СрбијаРеално/БЕОГРАД/09.11. – Виши суд је у Београду је, на седници већа одржаној 27. септембра 2021. године, донео решење о потврђивању оптужнице Тужилаштва за организовани криминал, која је подигнута против Вељка Беливука и других који су са њиме сарађивали, стоји у саопштењу овог суда.

– Имајући у виду да окривљени и браниоци нису поднели жалбу у законском року од дана достављања решења, то је решење о потврђивању оптужнице постало правноснажно, а оптужница Тужилаштва за организовани криминал од 30.07.2021. године ступила је на правну снагу – стоји у саопштењу Вишег суда.

Оптужница је потврђена за укупно 30 особа за разна кривична дела, међу којима су злочиначко удруживање, убиства, силовање, отмице, трговина наркотицима и друга дела.

На терет им се ставља пет убистава и једно силовање младића, као и растурање дроге и оружја. Убијене жртве су Александар Глигоријевић звани Пуки, Горан Величковић Гокси, Лазар Вукићевић, Здравко Радојевић и Милан Љепоја.

Kривична дела група је чинила у викедници у Ритопеку, улици Ливадице 3. У посебној просторији коју су звали „кланица“, инсталирали су индустријску машину за млевење меса, којом су млели тела убијених, наводи се у оптужници.

Група је разбијена у фебруару ове године, а Тужилаштво за организовани криминал је подигло оптужницу шест месеци касније.

Back to top button