Izdvojene vestiSrbija

Orlić i Gebali: Nastavljamo jačanje saradnje i prijateljstva

SrbijaRealno/Beograd/14.11.22. – Predsednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić i predsednik Predstavničkog doma Egipat Hanafi Ali Gebali ocenili su da je saradnja između dve zemlje intenzivirana zajedničkim radom dva predsednika – Aleksandra Vučića i Abdela Fataha al Sisija.

Orlić je tokom razgovora sa Gebalijem, na sastanku održanom na marginama 27. Konferencije okvirne Konvencije UN o promeni klime (COP 27) u Šarm el Šeiku, istakao posvećenost Srbije ciljevima i idejama koje promoviše COP 27 i izrazio zadovoljstvo zbog učešća na parlamentarnom sastanku, saopšteno je iz danas Kabineta predsednika parlamenta.

Istakao je da je zajedničkim radom predsednika Egipta Abdela Fataha al Sisija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića otvoreno novo poglavlje u istoriji odnosa dve države, što je potvrđeno i kroz značajan broj bilateralnih sporazuma, koji se, između ostalog, odnose i na zaštitu životne sredine.

Orlić je izrazio spremnost za dalje intenziviranje saradnje i istakao da se u narednim danima očekuje finalizacija procedure za formiranje Poslaničke grupe prijateljstva sa Egiptom. Predsednik Predstavničkog doma Egipta Ali Gebali istakao je da je tokom posete al Sisija Srbiji, u julu ove godine, urađeno mnogo na planu jačanja odnosa između dve države.

Ali Gebali je izrazio zadovoljstvo aktuelnim inztenzitetom saradnje, čiji temelj predstavlja tradicionalno prijateljstvo i ohrabrio dalju turističku razmenu između dve države.

“Nastavljamo jačanje saradnje, međusobne podrške i prijateljstva Srbije i Egipta”, glavna je poruka susreta dvojice predsednika parlamenata, navedeno je u saopštenju.

Back to top button