Društvo

Осамнаест лекара пред Судом части Лекарске коморе Србије због “Ивермектина”

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 07.11 – Лекарска комора Србије је по пријави здравствене инспекције, а по службеној дужности, покренула поступак пред Судовима части ЛКС против 18 лекара за које постоји основана сумња да су саветовали и лечили пацијенте од ковида 19 леком “Ивермектин”.

Након окончања поступка, како се наводи у саопштењу, јавност ће бити обавештена о донетој пресуди.

Лекарска комора Србије још једном апелује на грађане да здравствене услуге и савете траже искључиво у регистрованим државним и приватним здравственим установама.

Колегијум Клинике за инфективне болести навео је да у овом тренутку, на основу најпоузданијих, релевантних информација, не постоји оправдање за примену овог лека, како у лечењу, тако и у превенцији ковида 19.

Истичу да се лек не налази ни у једном објављеном и за претраживање доступном терапијском протоколу било које земље, укључујући и нашу.

И у експертском мишљењу Института за микробиологију и имунологију указује се да су дозе “ивермектина” неопходне да се постигне инхибиторни ефекат ин витро биле чак и до 100 пута веће у односу на дозвољене за хуману употребу.

Back to top button