Hronika

Осуђен возач Зорана Бабића на 4,5 године затвора

СрбијаРеално/НИШ/23.12 – Апелациони суд у Нишу осудио је Београђанина Дејана Станојевића (37) на четири и по године затвора јер је изазвао несрећу на наплатној рампи Дољевац у којој је погинула једна, а повређене су четири особе међу којима и тадашњи директор “Коридора Србије” Зоран Бабић, .

Изречена му је и мера безбедности забране управљања моторним возилом “Б” категорије у трајању од четири године.

Апелациони суд у Нишу усвојио је жалбу Основног јавног тужилаштва на првостепену пресуду којом је Дејан Станојевић 22. априла ове године осуђен на казну затвора од 3 године и 10 месеци, рекла је портпарол Апелационог суда, Снежана Милошевић.

Основни суд у Нишу је 22. априла изрекао првостепену пресуду којом је Станојевићу досуђена казна затвора од три године и 10 месеци затвора на коју се Апелационом суду жалило Основно јавно тужилаштво али и Станојевићев бранилац адвокат Славољуб Милошевић. Тада му је изречена и мера безбедности забране управљања моторним возилом “Б” категорије у трајању од четири године.

Станојевић, возач бившег директора „Коридора Србије“ се теретио да је 31. јануара 2019. године на наплатној рампи Дољевац изазвао удес у којем је погинула Станика Глигоријевић (52) из околине Књажевца. Како је утврђено током истраге, он је службеном “шкодом суперб” крећући се из правца Ниша ка Грделици брзином од 93 километра на час ударио у “опел астру” која је била на каналу испред њега услед чега се она одбила и ударила у задњи део “фолксваген пасата” који је напуштао рампу.

Од силине ударца Станика која је била на задњем седишту “опела” је погинула на лицу места, њена сестра Мирјана Алексић која се налазила на месту сувозача, задобила је тешке повреде опасне по живот а тешко је повредјен и Бабић који је био на задњем седишту “шкоде”. Такодје тешко је повредјен и возач “пасата” Станоје Станковић док је Срђан Алексић које је управљао “астром” задобио лакше повреде.

Back to top button