DruštvoIzdvojene vesti

Отворен атлетски тренажни стадион на Бањици

СрбијаРеално/БЕОГРАД/26. 11 – Најмодернији атлетски тренажни стадион, са новом тартан стазом и осветљењем, отворен је данас у Београду.

Стадион се налази у склопу Атлетске дворане на Бањици, а отворили су га министар омладине и спорта Вања Удовичић и председник Српског атлетског савеза Веселин Јевросимовоћ, у друштву председника Светске атлетике Себастијана Kоуа и првог човека Европске атлетске федерације Добромира Kарамаринова, јавља Танјуг.

“Пре пар година обећали смо да ћемо променити атлетску слику Србије и данас, у присуству најважнијих људи светске атлетике, појазујемо да је Србија раме уз раме са светом. Постало је нормално да се отварају нови атлетски објекти, да се остварују значајни резултати, а посебно нам је важна подршка Светске и Европске атлетике, посебно господина Kоуа, врсног атлетичара и олимпијца. Пре неколико година бики смо домаћини најбољег Европског дворанског првенства у историји, а за пар месеци бицбемо поносни домаћини Светског атлетског дворанског шампионата”, изјавио је Удовичић.

Јевросимовић је истакао да је српска атлетика добила престижан стадион.

“Први пут имамо да тренажна стаза и атлетска дворана стоје један поред другог, тако да атлетичари могу да тренирају током целе године. Ми смо добили значаајна финансијска средства, наш буџет никад није био већи, ове године смо завршили пет атлетских објеката, а такође смо добили финансијска средства за помоћ клубовима”, истако је Јевросимовић и захвалио се Влади Србије, председнику Александру Вучићу, као и војци Србије јер се дворана и алтески терен налазе на њиховом простору.

Први човек Светске атлетике чувени Британац Себастијан Kоу исказао је захвалност што је гост Београда.

“Окружен сам људима свих сегмената, који воле атлетику, то је олимпијски спорт број један. Ово је још једно поглавље у српској атлетици, захваљујем се Веселину који је невероватан председник, захваљујем министру, али све ово се дешава јер имате политичко лидерство које разуме и подржава спорт. Такође је и Добромир Kарамаринов урадио много за атлетику на Балкану”, рекао је Kоу и дода да очекује да дворанско Светско првенство у Београду, баш као што је било Европско, буде најбоље икад.

Back to top button