Beograd

Отворен Међународни турнир кошаркаша у колицима

СрбијаРеално/БЕОГРАД/20.11. – Помоћник градоначелника Андреја Младеновић отворио је данас турнир кошаркаша у колицима, прво коло Међународне NLB wheel лиге, који се одржава у Великој дворани Републичког завода за спорт и медицину спорта.

Младеновић је рекао да Град Београд има веома добру сарадњу са Савезом и Параолимпијским комитетом Србије, те да је важно да се овакви турнири подрже.

– Драго ми је што на овај начин промовишемо спорт. Кошарка у колицима је перспективна у смислу ширења и јачања на нашим просторима. Она је национални спорт, а ми смо у кошарци препознатљиви као једна од најуспешнијих нација у свету. Тако да је добро да пружимо подршку спортистима који на овај начин имају прилику да се потпуно социјализују – нагласио је Младеновић.

Према његовим речима, на овај начин спортисти добијају прилику да у своје животе унесу нови моменат кроз тренинге и такмичења, као и путовања. То им омогућава, додао је, да живе нормалан живот.

– Сезона почиње турниром где је Београд домаћин, као и наш клуб „Сингидунум Црвена Звезда”. Драго нам је што смо угостили екипе из региона. Сви заједно Град, Република и свези морамо да радимо на томе да се побољша инфраструктура и да овим људима омогућимо адекватне услове за тренинге и такмичења. Ово је прилика да се подсетимо да има простора да на томе сви радимо – навео је Младеновић и додао да је ово спорт који укључује све облике инвалидитета и да се игра по свим кошаркашким правилима.

Председник Савеза кошаркаша у колицима Владимир Кузмановић је рекао да ова међјународна лига траје већ четранест година, а да ове године екипа Сингидунум Црвена Звезда заступа Србију.

– Београд је организатор првог турнира у овој години, тако да је ово почетак сезоне. Први пут у овом региону направљено је да један клуб кошаркаша буде умрежен са кошаркашима у колицима. Ту смо да промовисемо овај најатрактивнији параолимпијски спорт – навео је Кузмановић.

Учеснинци турнира су  ККК Сингидунум Црвена Звезда, ККК ОСИ Парамонт из Подгорице, ККК Задар и ЖСИ ПОК Љубљана.

Back to top button