Beograd

Отворена изложба фотографија „Београд у време короне“

СрбијаРеално/БЕОГРАД/18.12 – Изложба фотографија „Београд у време короне“, ауторског тандема Драгане Удовичић и Зоране Јевтић, отворена је вечерас у Галерији Дома омладине Београда и трајаће до 27. децембра.

Фотограф Драгана Удовичић изјавила је Тањугу да је Јевтић фотографисала стање током пандемије у склопу свог посла, док она сама више не ради као фоторепортер и њене фотографије представљају њене личне импресије.

„Дошле смо на идеју да на овај начин обележимо период од марта 2020. године до сада, мислећи да ће се корона завршити вакцинацијом, али пошто се то није догодило, одлучиле смо да овако скренемо пажњу на саму важност вакцинације“, изјавила је Удовичић Тањугу.

Поставка приказује токове живота људи од почетка пандемије до сада – на њој се могу пронаћи фотографије људи у парковима, на улицама и у превозу, с маскама на лицу.

Посебно се истакла фотографија младог пара који се венчао у доба короне, такође под маскама.

Осим оних који бележе свакодневни живот у доба пандемије, изложба приказује и оне теже тренутке – фотографије лекара, пацијената, кревета на Сајму, изолованости кроз коју су заражени прошли, као и пунктове за вакцинацију.

Овим су ауторке приказале две различите стране једног својеврсног новчића.

Зорана Јевтић је дипломирала фотографију на Факултету примењених уметности у Београду 2017. године.

Излагала је на више самосталних и групних изложби.

Живи и ради у Београду као фоторепортер за Адриа медиа гроуп.

Драгана Удовичић је дипломирала филмску и ТВ камеру 2014. године на Академији уметности у Београду.

Професионално се бавила фотографијом од 2002. године.

Излагала је на неколико групних и самосталних изложби у Србији и иностранству.

Изложба „Београд у време короне“ испраћена је са великим интересовањем јавности, а њену реализацију је помогао Секретаријат за културу Града Београда.

Back to top button