BeogradKultura

Otvorena završna izložba Druge grčko-srpske umetničke kolonije „Beograd 2021“

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović otvorio je večeras u Domu omladine završnu izložbu Druge grčko-srpske umetničke kolonije „Beograd 2021“. Cilj kolonije je učvršćivanje bratskih grčko-srpskih odnosa kroz izražajne likovne forme grčkih i srpskih umetnika, a tema radova učesnika su istorijske znamenitosti Beograda.

Mladenović je zahvalio umetnicima iz Grčke na dolasku u Beograd, kao i organizatorima koji su, kako je naveo, još jednom pokazali koliko su jake veze grčkog i srpskog naroda.

– Vezuje nas mnogo toga, ne samo prošlost kroz našu burnu istoriju, već i sadašnjost i to tako što se uzajamno pomažemo u teškim okolnostima. Brojni su ti primeri, pre nekoliko meseci videli smo podršku i pomoć naše ekipe vatrogasaca kada je zaista bilo teško našim prijateljima na ostrvu Evija. Uvek smo tu da se jedni drugima nađemo. Grčki narod je nama mnogo pomogao i biće teško da im se odužimo – naglasio je Mladenović.

Svesni smo da je ta bratska ljubav naša dva naroda neraskidiva, naveo je Mladenović i dodao da ovakve kulturne aktivnosti utiču da te veze budu još jače.

– Drago mi je što su naši prijatelji imali priliku da vide Beograd, iako je loše vreme, ali biće još prilika za to – zaključio je Mladenović.
Umetnicka direktorka kolonije Bojana Dimitrijević zahvalila je svima koji su je podržali u realizaciji ove ideje.

Koloniju je organizovalo Udruženje „Riznica srpske duhovnosti“, uz podršku Grada Beograda i počasnog konzula Srbije na Kefaloniji dr Viktora Ruhotasa.

Izvor: Beoinfo

Back to top button