Svet

Ово се не би догодило у време моје администрације

СрбијаРеално/Вашингтон/22.02.22. – Бивши председник САД Доналд Трамп је поводом кризе у Украјини критикоовао администрацију актуелног председника Џозефа Бајдфена, рекавши да се све што се тренутно догађа не би догодило током његове администрације, јер он “добро познаје руског председника Владимира Путина”.

“Веома добро познајем Владимира Путина и он никада не би урадио оно што ради сада за време Трампове администрације. Никако!”, наводи се у саопштењу његовог политичког комитета Сејв Америка.

Трамп је окривио председника Бајдена због тога што је пустио Русију да се богати захваљујући повећању цена гаса, преноси лондонски дневник Индипендент.

“Слабе санкције су безначајне у односу на преузимање земље и огромног комада стратешки лоцираног земљишта. Сада су цене нафте све веће и веће, а Путин не само да добија оно што је одувек желео, већ и постаје све богатији и богатији због поскупљења нафте и гаса”, рекао је Трамп.

Он је додао да су сви у Вашингтону опседнути како да заштите украјинску границу.

”Међутим, најважнија граница на свету није граница Украјине, већ је то америчка граница”, рекао је Трамп окупљенима у Kонроу и поручио да је прва дужност сваког америчког председника да брани америчке границе.

“Оно што се дешава са Русијом и Украјином никада се не би догодило под Трамповом администрацијом”, закључио је бивши председник САД Доналд Трамп.

Back to top button