Svet

Париски надбискуп поднео оставку, имао везу са женом

СрбијаРеално /ПАРИЗ/2.12 – Папа Фрања прихватио је оставку париског надбискупа Мишела Опетија, након што је признао да је имао везу са женом 2012. године.

Надбискуп Опети навео је у данашњем саопштењу да је понудио да се повуче како би сачувао епархију од подела, коју би сумња и губитак поверења могли да наставе да изазивају, пренео је АП.

Ватикан је у саопштењу навео да је папа прихватио Опетијеву понуђену оставку и именовао монсињора Жоржа Понтијеа да служи уместо њега.

Опети, који је предводио париску цркву од 2018. године, послао је писмо папи Фрањи у којем је понудио да поднесе оставку након извештаја у часопису “Поан” у којем се наводи да је имао интимни однос са женом уз њен пристанак.

Он је рекао листу “Поан” да није имао сексуалне односе са женом, али је лист навео да се у чланку ослонио на неколико анонимних извора који су рекли да су видели и-меил из 2012, који је Опети грешком послао својој секретарици.

Он је негирао да је аутор и-мејла.

“Молим за опроштај оне које сам могао да повредим и уверавам вас у своје дубоко пријатељство и молитве”, истакао је Опети у свом саопштењу.

Back to top button