Srbija

Павиљон Србије у Дубаију посетило 300.000 људи

СрбијаРеално/БЕОГРАД/26. 11 – Павиљон Србије на Светској изложби „ЕКСПО 2020 Дубаи“ саопштио је данас да их је посетило 300.000 посетилаца из целог света, за мање од два месеца од отварања, док им предстоји још четири месеца представљања у Уједињеним Арапским Емиратима (УАЕ).

“Већ после првих месец и по дана, сви резултати наступа Србије на Светској изложби премашили су наша очекивања. Како незванично сазнајемо један смо од посећенијих Павиљона на Експо-у, скоро раме уз раме са највећим земљама, на шта смо веома поносни”,рекла је виша саветница премијерке Србије за креативне индустрије и туризам и заменица генералне комесарке Србије за „Дубаи Експо 2020“је Ана Илић.

Илић је истакла да је Дубаи током шест месеци центар света и да су УАЕ “велики пријатељ и партнер” Србије, што треба искористити да се разбије “мит да једна мала Србија не може да парира великим земљама”.

Из Павиљона Србије је наведено да су до сада њихови музички програми окупили неколико хиљада посетилаца “који су уживали упознајући се са ритмовима из Србије и са Балкана у модерним аранжманима”.

“У оквиру пословног програма који реализује Влада Србије у сарадњи са Привредном комором Србије и Развојном агенцијом Србије, до сада је у Дубаију своје пословање представило преко 350 привредника, а одржано је преко 1.000 састанака”, каже се у саопштењу.

Како се наводи, започети су многи послови, односно реализовано је десет сигурних уговора током првих месец дана и отворене небројане прилике за даље, а очекују се још четири инвестиционе конференције, посвећене одређеном сектору који имају велики потенцијал за реализацију нових инвестиција.

“На првој инвестиционој конференцији посвећеној улагању у сектор некретнина у Србији је био велики број инвеститора из Емирата који већ имају искуства са улагањем у некретнине у Србији, али који су заинтересовани да даље улажу у бањски туризам, као и различите видове комерцијалних објеката”, саопштио је Павиљон Србије.

Како је најављено, прва следећа конференција је 13. децембра, када ћемо бити промовисани инвестициони потенцијали у сектору аутомобилске, железничке и хемијске индустрије, затим следе конференције посвећене здравственом и велнес туризму, прехрамбеној индустрији, пољопривреди, као и води и обновљивим изворима енергије.

Светска изложба ,,ЕКСПО 2020 Дубаи’’ почела је 1. октобра и трајаће до 31. марта 2022. године, а наша земља је представљена под слоганом ,,Србија ствара идеје – инспирисани прошлошћу, обликујемо будућност”, кроз више од 150 различитих манифестација.

Back to top button