Svet

Пекинг и Москва настављају нормалну трговинску сарадњу

СрбијаРеално/Пекинг/01.03.22. – Kина и Русија ће наставити нормалну узајамно корисну трговинску сарадњу, рекао је портпарол кинеског министарства спољних послова Ванг Венбин на брифингу у уторак на питање да ли би санкције које су уведене Русији изазвале раст руске потражње за кинеским увозом, као и да ће повећати улогу јуана у билатералним односима. трговину.

„Више пута смо откривали свој став. Сматрамо да санкције никада нису биле ефикасан начин решавања питања“, рекао је дипломата и додао да се „кинеска страна увек противила било каквим незаконитим једностраним санкцијама“.

Kина и Русија ће наставити нормалну трговинску сарадњу ради међусобног поштовања, једнакости и обостране користи“, истакао је он. Преноси Тасс

Руски председник Владимир Путин рекао је 24. фебруара да је на захтев шефова република Донбаса донео одлуку да изведе специјалну војну операцију. Руски лидер је истакао да Москва нема планове да окупира украјинске територије. Западне земље су на поступке руских власти одговориле увођењем санкција физичким и правним лицима.

Back to top button