Svet

Пекинг позвао НАТО да престане да шири лажне извештаје

СрбијаРеално/Пекинг/23.06.22. – Пекинг је позвао НАТО да престане да шири лажне извештаје о Kини и да се уздржи од покушаја покретања новог хладног рата, изјавио је данас портпарол Министарства спољних послова Ванг Венбин.

„Позивамо НАТО да престане да повлачи идеолошке линије, шири лажне извештаје или даје провокативне изјаве о Kини и да прекине покушаје покретања новог хладног рата“, поручио је Ванг на конференцији за новинаре, преноси агенција ТАСС.

НАТО за који је портпарол кинеског Министарства спољних послова рекао да је „производ хладног рата и највећа светска војна алијанса предвођена САД“, првобитно је била Северноатлантски савез, а сада је „дошао до азијско-пацифичког региона да покаже своју снагу“.

„Ови потези су веома опасни и свакако би изазвали опрез и одлучно противљење азијско-пацифичких земаља и целог света“, додао је кинески дипломата.

Ванг је такође оценио да је „НАТО већ забрљао Европу“, па би требало да се уздржи од „покушаја да се упропасти Азија и остатак света такође“.

Back to top button