Svet

Peskov: Bolje je „negde namamiti“ Zelenskog

SrbijaRealno/Moskva/18.11.22. – Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas, komentarišući izjavu nekadašnjeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija da samo on može da „namami“ Putina za pregovarački sto, da Rusija uvek pozdravlja mirovne napore i rado ih podržava, ali da bi, što se tiče toga da se neko „namami“ bilo bolje negde „namamiti“ predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

„Predsednik Putin je više puta rekao da uvek rado pozdravljamo sve mirovne napore i podržavamo ih. A što se tiče „mamljenja“ nekoga, bolje je negde „namamiti“ predsednika Zelenskog“, rekao je Peskov novinarima odgovarajući na pitanje da li je Moskva spremna da prihvati ulogu Berluskonija kao posrednika u dijalogu sa Kijevom, prenosi RIA Novosti.

Agencija navodi da je prethodno magazin Spectator, pozivajući se na zamenika ministra kulture Italije Vitorija Zgarbija, koji je blizak Berluskoniju, preneo da Berluskoni veruje da samo on može da, kako je naveo, „namami” Putina za pregovaracki sto sa Ukrajinom.

Back to top button