Svet

Peskov: Konfiskovanje ruske imovine nezakonito po međunarodnom pravu

SrbijaRealno/Moskva/10.01.23. – Pokušaji konfiskacije ruske imovine nezakoniti su prema međunarodnom pravu i sve zemlje koje podrže ovu ideju, osetiće od toga posledice, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Jasno je da estonske vlasti žele da budu dobri đaci i u ovoj oblasti naprave presedan. Kakve god mere bile preduzete u tom kontekstu, biće apsolutno beznačajne i nezakonite sa stanovišta međunarodnog prava, i, naravno, ostaviće posledice na one zemlje koje se bar nekako priklone toj ideji“, rekao je Peskov, prenosi TAS S. On je ocenio da su SAD i NATO “de fakto“ postali indirektna strana u sukobu u Ukrajini, tako što su preplavili Ukrajinu oružjem, tehnologijom, i obaveštajnim podacima.

On je odbacio kao netačne objave sa društvene mreže Telegram u kojima se navodi da je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev razgovarao u Turskoj sa bivšim specijalnim predstavnikom SAD za pregovore o Ukrajini Kurtom Volkerom i podsekretarom za politička pitanja Viktorijom Nuland. “Mogu samo da ponovim svoju jučerašnu poruku da kanalima na Telegramu ne treba pridavati veliki značaj“, zaključio je Peskov.

Back to top button