Svet

Peskov: SAD i NATO su indirektno uključeni u sukob u Ukrajini

SrbijaRealno/Moskva/10.01.23. – Sjedinjene Američke Države i NATO indirektno i indirektno učestvuju u sukobu u Ukrajini, pumpajući Кijev oružjem, tehnologijom i obaveštajnim podacima, rekao je novinarima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Indirektno, indirektno, i NATO i SAD, naravno, učestvuju u ovom sukobu. Iako NATO u celini, znači Brisel, i Vašington, znači Vašington na raznim nivoima vlasti, vredno naglašavaju da nikako ne idu. da postanu partijski sukob. Ali de fakto oni su već postali indirektna strana u ovom sukobu, pumpajući Ukrajinu oružjem, tehnologijama, obaveštajnim informacijama i tako dalje i tako dalje. Ovde je očigledna njihova umešanost u ovaj sukob“, rekao je Peskov.

Ranije je sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev u intervjuu za Argumenti i činjenice rekao da „događaji u Ukrajini nisu sukob Moskve i Кijeva, ovo je vojna konfrontacija NATO-a, a pre svega Sjedinjenih Država i Engleske, sa Rusijom“. Na pitanje da li ih takve izjave zapadnih zemalja guraju da povećaju pomoć Ukrajini, Peskov je odgovorio da Кremlj ne misli tako.

“U ovom slučaju Patrušev navodi pravo stanje stvari. Malo je verovatno da bilo šta može da isprovocira NATO i SAD da povećaju snabdevanje. Vidimo da se snabdevanje povećava svakodnevno. Borbene karakteristike isporučenog naoružanja, njihovi kvantitativni parametri, municija menjaju se ka usložnjavanju i jačanju, nomenklaturi i tako dalje i tako dalje Proces obuke ukrajinske vojske se intenzivira.Sve to mi pažljivo beležimo i sve to nije ništa drugo do indirektno umešanost ovih zemalja u sukob. Ovo nije pretpostavka, ovo je apsolutna izjava i sa tim se ne može raspravljati“, naglasio je Peskov, prenosi Ria

Back to top button