Svet

Peskov: SAD moraju da uvide crvene linije

SrbijaRealno/Moskva/30.10.22. – Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Vašington, posle govora ruskog predsednika Vladimira Putina na sastanku Valdajskog kluba, može da razume rusku viziju života i da sada mora da uvidi „crvene linije“, kao i zašto su one nastale.

Peskov je za TV Rusija 1 rekao da Rusija ne može da bude nečiji vazal i da će nastaviti da brani svoje interese, a da su oni koji su, kako je rekao, nekada vladali celim svetom, već počeli da gube moć i da će se to nastaviti, prenosi RIA Novosti.

Portparol Kremlja je rekao da, kada je reč o Ukrajini, odlučujuću ulogu ima Vašington, a ne Kijev, sa kojim je, prema oceni Peskova, nemoguće razgovarati o nečemu.

„U Kijevu je predsednik, legitimni predsednik Ukrajine, gospodin Zelenski, postići sa njim neke dogovore, na osnovu martovskog iskustva, je moguće, ali ti sporazumi ne vrede, jer mogu odmah biti poništeni po nalogu spolja“, rekao je Peskov.

Putin je na sastanku Valdajskog kluba 27. oktobra ocenio da „igra Zapada negira suverenitet zemalja i naroda, njihovu jedinstvenost i zanemaruje interese drugih država“.

„Vladanje svetom – to je ulog koji je takozvani Zapad stavio u igru, ali ta je igra opasna, krvava i, rekao bih, prljava“, poručio je Putin.

Kazao je da „SAD nemaju šta da predlože svetu, osim svoje dominacije“.

Back to top button