Srbija

Петковић честитао Светог Николу, посебно људима на Косову и Метохији

СрбијаРеално/БЕОГРАД/19.12 – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић честитао је Светог Николу свима који славе овај празник, посебно на Косову и Метохији.

Петковић је на Фејсбуку упитио честитку у своје и у име Канцеларије за Косово и Метохију.

„Свети Никола је један од највољенијих и најчешће слављених правослевних светаца и њега славе, не само оне породице којима је то крсно име, већ сви православни хришћани, на све четири стране света. Све хришћанске врлине красиле су овог чудотворца и нема ни једне коју није испунио. Он је заштитник деце, сиромашних, морепловаца, путника намерника. Нарочито се одликовао милосрђем и доброчинством, љубављу према ближњима, па га као доброчинитеља, прослављеног и од људи прихваћеног, славимо и призивамо у помоћ у свим невољама“, написао је Петковић.

Свети Никола својим животом, даје најлепши пример по коме се може осигурати „вечно блаженство, мир и спокојство, част и поштовање“, навео је Петковић.

„Зато, нека вера, правда и милост, врлине које су красиле овог светитеља, буду и наш путоказ, а љубав и слога, нека буду наше истинско опредељење и залог за боље и лепше сутра. Молећи се да нам Свети Никола буде на помоћи, сада и увек, свим свечарима и целом српском роду, желим срећан и благословен празник“, навео је Директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Back to top button