Politika

Петковић: Дивљање у Албанији режирали екстремисти из Приштине

СрбијаРеално/БЕОГРАД/20.12 – Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић каже да је “данашњи хаос и дивљање у Албанији” режирано директно од стране екстремиста и политичара из Приштине.

То, како наводи, показује да “албански гласач Аљбин Курти не преза ни од једне прилике да изазове насиље, баш као што је чинио и на северу Косова и Метохије”.

“Док се председник Александар Вучић залаже за регионалну сарадњу, мир и стабилност кроз иницијативу Отворени Балкан, екстремистичке групације на све начине покушавају да га зауставе на том путу. Јасно је да кроз Саљија Беришу говоре Курти и Харадинај, али да му се радује и опозиција у Београду, предвођена Ðиласом, Тадићем и Јеремићем”, сматра Петвкоцих и закључује да нису екстремисти данас само запалили српску заставу, већ су, додаје, желели да запале регион и Западни Балкан претворе у буре барута.

То им неће поћи за руком као што им није успело да данас у Тирани зауставе председника Вучића јер ће његова визија Отвореног Балкана и просперитетног региона победити све екстремисте и непријатеље мира и стабилности”, поручује Петковић.

Додаје да ће Београд свом својом снагом и политиком наставити да буде пример и оличење регионалне сарадње, мира и економског просперитета, али и главни град где су сви добродошли и где се заставе других држава поштују.

Back to top button