Izdvojene vestiPolitika

Петковић: Ђилас напада Србе на КиМ у маниру албанских лобиста

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 05.11 – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је данас да је у маниру истакнутог албанског лобисте на чему би му позавидели и сви политичари у Приштини, тајкун Драган Ђилас напао је Србе са KиМ и то у сред САД.

“И док Ђиласу смета Српска листа која је даноноћно са својим народом на барикадама делила судбину и бранила своја огњишта, не смета му Аљбин Kурти о коме ниједну једину реч није рекао?! Сада је јасан прави разлог Ђиласовог пута у Америку – да у тренутку када Аљбин Kурти прети новим једностраним акцијама на северу покрајине помогне албанским политичарима и то на штету српског народа. Понижавајуће и бедно”, каже Петковић, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Према нјеговим речима Ђилас је “брука и срамота сваког Србина са KиМ” и нема сумње да је свој лобистички посао у САД одрадио како треба и да ће сада значајно увећати своју тајкунску империју од 619 милиона евра, али и добити аплаузе Kуртија и политичара у Приштини.

“Онај који је криминалним радњама од Маурицијуса до Хонг Kонга увећао своју тајкунску империју, нашао је да криминалцима назива Српску листу која деценијама дели судбину српског народа и бори се за наш останак и опстанак у покрајини”, указао је Петковић.

Упитао је и како то да Ђилас није дигао глас када су пуцали у Срећка Софронијевића, претукли малог Николу Перића или Ранку Бацићу сломили ребра, него је дигао глас када треба напасти Србе и то у САД и помоћи Kуртију.

“Kако је једина Ђиласова политика мржња према Александру Вучићу, не чуди да ту мржњу Ђилас пресликава на Србе са Kосова и Метохије који председнику безрезервно верују јер знају да се за њих даноноћно лавовски бори”, закључио је директор Канцеларије за КиМ.

Back to top button