Izdvojene vestiSrbija

Petković: Obeležavanje godišnjice provokacija, ne postoji Kancelarija za vezu

SrbijaRealno/Beograd/23.02.23. – Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković istakao je danas da skup u Beogradu, na kojem je obeležena godišnjica jednostranog proglašenja nezavisnosti takozvanog Kosova, ne može da bude zvaničan „jer je organizovan u dnevnoj sobi privatnog stana koji iznajmljuje prištinski oficir za vezu“ i ocenio da je reč o „čistoj provokaciji“ Prištine.

Petković je na Tviteru ocenio i da su se pojedinci, poput lidera Dveri Boška Obradovića, obradovali tom događaju kako bi mogli da napadnu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića. „Čista zloupotreba i bezobrazluk i srpske opozicije i Prištine. Ponovo su na istom zadatku!“, poručio je Petković. On je, nakon što je poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi saopštio da je godišnjica jednostranog proglašenja nezavisnosti tzv. Kosova obeležena u Beogradu u organizaciji Kancelarije za vezu Prištine, naglasio da, prema Briselskom sporazumu, ne postoji Kancelarija za vezu, već samo oficir za vezu čiji se radni prostor nalazi u zgradi Delegacije EU. „Ovde je reč o čistoj provokaciji Prištine Po Sporazumu, ne postoji Kancelarija za vezu, već samo oficir za vezu čiji se radni prostor nalazi u zgradi Delegacije EU.

Ovaj skup je organizovan u dnevnoj sobi privatnog stana koji iznajmljuje Prištinski oficir za vezu i to ne može biti zvanično“, poručio je Petković. Obradović je prethodno na Tviteru optužio vlast da dok ona, kako tvrdi, „hapsi srpske rodoljube zbog poštovanja Ustava i borbe za odbranu i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, paralelno dozvoljava proslavu tzv.kosovske nezavisnosti i slavljenje ukrajinskog neonacizma u sred Beograda“.

Back to top button